Projenin Amacı

Şehirdeki öğrencilerle kıyasladığımızda eğitim fırsatı açısından dezavantajlı olan köy okulundaki öğrencilerin hem fiziksel ihtiyaçlarını karşılamak hem de psikolojik destek olmak.

Psikolojik destek kapsamında yapılacak fiziksel atölyeler ve atölye içerikleriyle çeşitli eğitim videolarının bulunduğu online platform sayesinde çocukları daha önce deneyimleme fırsatı bulmadıkları farklı bir öğrenme çeşidiyle tanıştırmak hedeflenmektedir. Proje kapsamında Bursa’nın Orhaneli ilçesinde bulunan Akalan Köyü Mehmet-Asiye Eğitman İlkokulunda okuyan 30 adet anasınıfı/ilkokul öğrencisinin; ayakkabı, kıyafet, çanta, suluk, kitap ve oyuncak ihtiyaçlarının karşılanması planlanmaktadır. Ayrıca psikolojik destek kapsamında düzenlenecek olan atölyelerde kullanılması planlanan; kuru boya, keçeli boya, pastel boya, makas, bez çanta, kumaş boyası, mektup zarfı, kurşun kalem, uhu, keçe, renkli kartonlar, boncuk ve benzeri ürünler Balya, Yarının Kampı(Camp of Future) Ekibi ve ESN Türkiye’nin sponsorluğu sayesinde çocuklarımıza hediye edilecektir.

Online platform ile Neyi Amaçladık?

Çocukların fiziksel olarak eğitim alamadıkları şu süreçte online eğitimin ve kaynakların öneminin ve geliştirilmesinin ne kadar zaruri olduğunun bilinciyle online platform kurma fikri ortaya çıktı. Çeşitli eğitim içeriklerinin yer aldığı online bir platform ile çocukların okulda gördükleri eğitimin yanında onları farklı açılardan geliştirecek bir kaynak sunmayı hedeflemekteyiz. Platform içeriğine drama, yaratıcı yazarlık, duygularımızı tanıyalım, kukla, bilim, masal vb. atölye yönergelerini çocukların anlayabileceği seviyede daha önceden bu alanda çalışmış, gerekli yetkinliklere sahip kişiler tarafından içerikler üretilmesi hedeflenmektedir.

Online Platforma Çocukların Ulaşımı

Eğitim ve atölye içerikleri videolar şeklinde online platformda olacağı için çocuklar dilediği zaman ulaşabileceklerdir. Zaten eğitim dezavantajı olan çocukların pandemi sürecinde okuldan fiziki olarak koparak daha da dezavantajlı konuma gelmeleri sonucunda bu rahat erişilebilir online platformlar çocukların kaçırdıkları süreci telafi edeceğine ve yeni yetkinlikleri büyük bir ivmeyle geri kazandıracağına inanıyoruz. Çocukların platforma alıştırılma sürecinde yüz yüze eğitim süresi boyunca okulda bulunan öğretmenlerden haftalık bir atölyeyi sınıfta öğrencilerle beraber izleyip uygulamaları beklenmektedir. İlerleyen zamanlarda başka köy okulları ile anlaşıp projenin yaygınlaştırılması, eğitim ve atölye içeriklerinin arttırılması planlanmaktadır.